EMC-RF suojaus ja EMC-testilaitteet

"Mitä tapahtuisi jos salama iskee?"

Sähkömagneettinen yhteensopivuustestaus varmistaa, että sähköiset tuotteet ja laitteet eivät säteile liikaa sähkömagneettisia häiriöitä ja että laitteet ovat tarpeeksi vastustuskykyisiä ulkopuolisille sähkömagneettisille ilmiöille.

Kaikki maailman huomattavat markkinat ovat päättäneet rajoittaa sähkömagneettisten häiriöiden määrä kaikissa sähköä käyttävissä laitteissa. Näyttö, jolla luet tätä tekstiä juuri nyt, on käynyt läpi ankarat sähkömagneettisen yhteensopivuuden testit päästäkseen sinulle asti. Laite on riittävän hyvin suunniteltu ja tuotekehityksessä suunniteltu ja testattu, eikä se häiritse muiden ympäröivien laitteiden toimintaa. Vaikka miten hyvin suojaisit laitteesi, sähkömagneettista säteilyä pääsee aina sisään ja ulos.

Onko sähkömagneettisten säädösten täyttäminen vaikeaa?

Kyllä on, erittäin vaikeaa. Luotettavaa tietoa aiheesta on suhteellisen vähän, mutta suuri tutkimus aiheesta arvioi, että alueellisten rajoitusten kokeet ensimmäisellä yrityksellä läpäiseviä tuotteita on alle puolet kaikista tuotteista. Takaiskut testien repuuttamisesta voivat olla murskaavia uudelle tuotteelle.

Sähkö- ja elektroniikka laitteilta edellytetään että ne eivät aiheuta ympäristöönsä sähkömagneettisia häiriöitä sekä niiden on oltava myös riittävän häiriönsietokykyisiä. Meidän laitteistomme ja osaamisemme avulla sinun tuotteesi kuuluvat siihen parempaan puoliskoon, joka läpäisee kokeet ensimmäisellä yrityksellä !

EMC-RF Suojausratkaisut, sekä EMC-testilaitteet

DO-160 level 3 and MIL-STD-461 CS117 Internal level test system.DO-160 and MIL-STD-461G level 3 indirect lightning generator. All 6 waveforms for PIN, single/multiple stroke and multiple burst.;  Flammability tester according to IEC 60384-14 Ed.4,Impulse tester for active flammability test on X and Y capacitors;

cs117-fullnews CS117 – Ready to test at a new Level - EMC PARTNER AG

Yhteistyökumppanimme sähkömagneettisen yhteensopivuustestauksen saralla on EMC Partner. Näillä ratkaisuilla voit rakentaa itsellesi testauslaboratorion, joka vastaa mitä tahansa standardien vaatimuksia. Jos olet epävarma tarvitsemistasi laitteista, autamme sinua mielellämme. Toimitamme myös asiakkaiden toiveiden mukaisia järjestelmiä ja ratkaisuita. Kerro meille millainen on mittaus- ja testaus tarpeesi, niin autamme ratkaisun löytämisessä. Toimitamme ja asennamme seuraavia testaukseen liittyviä kokonaisuuksia:

 • Johtuvan radiotaajuisen häiriön sieto
 • Johdetut emissiot
 • Transienttipurskeen sieto
 • Säteilevien häiriöiden emissio
 • Radiotaajuisen kentän sieto
 • Johtuvan radiotaajuisen häiriön sieto
 • Syöksyaallon sieto
 • Staattisen sähköpurkauksen sieto
 • Suojaustestit
 • Virtapiirin särkemistestit
 • Sähkömittaustestit
 • Rele- ja sulaketestaus
 • Eristystestaus
 • MIL testaus
 • Lentojärjestelmien testaus
 • Sähköturvallisuus testilaitteet

Suojausmateriaalit ja komponentit ovat toisen yhteistyökumppanimme, Soliani EMC:n käsialaa. He ovat toimittaneet sähkösuojaustarvikkeita jo 1980-luvun alusta. Armeijat, lääkintäteollisuus, lentokoneteollisuus, junat, robotit, puhelinverkot, laivastot ja avaruusala kaikki käyttävät Solianin tuotteita.

RF-tiivisteitä käytetään hyvin monenlaisissa sovelluksissa(  maadoituksen hoitaminen tai EMC-suojaus ) Meidän valikoimassa löytyy kaikki tarvittavat ratkaisut. RF-tiivisteitä moniin asiakkaiden tarpeisiin, jotta kaikki tarvittavat vaatimukset täyttyvät ( mm. mekaaniikka,  ympäristö sekä suorituskyky ).

Tarjoamme tiivisteratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaisesti, valikoimissamme lukuisia RF-tiivisteitä eri materiaaleista. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää !

EMC lasit/ikkunat kuuluvat myös valikoimaamme, näillä saavutetaan loistavasti sähkömagneettinen suojaus ja erinomainen näytön lukukyky. Pelkästään sähkömagneettinen suojaus ei ole ainoa, oikeailla materiaalien valinnoilla saadaan myös hyvä suoja ulkoisia tekijöitä vastaan, esimerkiksi iskut, tai muut mekaaniset osumat.

Suojia on saatavana eri materiaaleista ja niihin on valittavana laaja valikoima erilaisia optioita, kuten esimerkiksi väri, heijastuksen tai naarmuuntumisen esto ja UV-suoja

 • Suojamateriaalit, komponentit, tiivisteet, maalit, ikkunat jne.
 • Tarjoamme myös räätälöidyt asiakkaan omien piirustuksien ja mittojen mukaan, nopeasti valmistettuna ja toimitettuna !

 

Jos haluaisit tarkastella oheistuotteiden kattavaa luetteloa, klikkaa tästä. Ota yhteyttä meihin jos haluaisit lisätietoja.

Säteilypäästötestaus

Säteilyjä mitataan kaikista sähkömagneettisista yhteensopivuustesteistä eniten. Siinä mitataan ei-haluttuja sähkömagneettisia häiriöitä ja varmistetaan, että häiriöt ovat sallituissa rajoissa.

Näissä testeissä käytetään mm. laitteistoa, jossa testattavaa kappaletta voidaan pyörittää vapaasti. Tämä siksi, että sähkömagneettiset häiriöt eivät suinkaan säteile ulospäin tasaisesti joka suuntaan. Ne näkyvät piikkeinä, mahdollisesti hyvinkin pienessä kulmassa laitteesta ulospäin. Näiden häiriöiden löytämiseksi testattavan laitteen sekä antennien liikutettavuus on todella tärkeää.

Aiheeseen liittyvät kaikki kokonaisuudet tarjoamme avaimet käteen periaatteella kaikille asiakkaillemme !

ESD ”pyssy” ratkaisut löytyvät valikoimastamme:

ESD Simulaattori – Tämä ”pistoolin” oloinen laite napauttaa testattavaa kohdetta lyhyellä sähköhäiriöllä. Ks. kuva alta. Tyypilliset testilaitteen ongelmat ovat laitteen resetoituminen, digitaalisen logiikan virheet, muistin korruptio ja jopa fyysiset vahingot.

Ota yhteyttä