Korroosiotestaus

"Voimmeko olla täysin varmoja, että uusi automallimme ei ruostu takuuaikana?"

Suolasumua käytetään mm. kappaleiden ja erilaisten pinnoitteiden korroosionkestävyyden testaukseen.

Korroosionkestävyyden testaamiseen on kehitetty lukuisia korroosio testejä: Neutraali suolasumutesti ( jatkuva sumutus 5 % NaCl-liuoksella 35 C lämpötilassa ) Happamat suolasumutestit Proheesiotesti (1 h suolasumua, 1 h kuivausta) SFS-EN ISO, menetelmä VDA jne. Korroosio-olosuhteet voivat aiheuttaa ruostumista ja orgaanisten pinnoitteiden muutoksia ja irtoamisia. Maalipinnoitteisiin tehdään monesti myös keinotekoisesti naarmuja, jotta nähdään mitä maalipinnoitteelle tapahtuu naarmun ympärillä testiaikana ja jälkeen.

Autoteollisuudelle tärkeitä ovat maalatut ja pinnoitetut komponentit, myös sähkö- ja elektroniikan valmistajat sekä puolustusvoimat käyttävät Ascott korroosiokammiotamme. ASCOTT ratkaisuillamme varmistamme, että voit kehittää tuottavuuttasi luotettavasti toimivilla testausmenetelmillä vuodesta toiseen.

Olemme toimittaneet Pohjoimaihin kymmeniä korroosiokammioita.

Olemme yhteistyössä Ascott:in kanssa ja näin pääsemme tarjoamaan teknisesti edistykselliset korroosiotestauslaitteet asiakkaillemme Suomeen. Ascotilla on jo yli 30 vuoden kokemus, laitteiden suunnittelusta sekä valmistuksesta. Asiakkaitamme ovat valmistava teollisuus, sekä useat sertifioidut testauslaboratoriot kaikissa Pohjoismaissa. Mielellämme kerromme asiakkaistamme lisää ja voimme käydä tutustumassa toimituksiimme tarpeen mukaan Suomessa tai Ruotsissa. Suomeen olemme toimittaneet useita kymmeniä suolasumukammioita vuosien aikana.

Korroosiokammioita ovat saatavana eritilavuudella, alkaen pienestä 120 litraisesta aina isoon Walk-In malliin.

 • 120 litraa
 • 450 litraa
 • 1000 litraa
 • 1300 litraa
 • 2000 litraa
 • 2600 litraa

WALK-IN/ DRIVE IN ISO MODULAARINEN  ( CorroFlex )

 • Malli on täysin modulaarinen ja rakennetaan asiakkaiden mittojen mukaan ( 0.5 m mittaväleillä ). Esimerkki kokoluokka alla
 • Ulkomitat 5 m x 3.5 m  x 3.0 m, testitilan sisämitat 3 m x 3 m x 2.5 m ( volyme n. 24 kuutiota )
 • Lattiankesto jopa 1500 kg ( voidaan tehdä isommille kuormille tarpeen mukaan ), ajoneuvot tai muut painavat laitekokonaisuudet.
 • Täyttää mm. ASTM 117, ISO 9227, ASTM G85, CCT-1, JASO 609, IEC 60068-2-52, ISO 11997

Tästä pääset tutustumaan laajemmin erimalleihin, ja mitkä mallit täyttävät standardit tai millä varusteilla ” listaus ”

Suolasumukammiolla voidaan tehdä mm. seuraavia testejä:

 • Suolasumukoe
 • Kosteuden tiivistymiskoe
 • SO2 kaasuannostelu optiot
 • – 25 C pakkastestaus mallit
 • Suolasumutestaus sekä syklinen suolasumutestaus
 • Kondensiotestaus

Lisäksi jaksottaisissa korroosiokammioissa on mahdollista valita lisäparametreja kuten jäähdytystä, nesteeseen upotus tai vaakasuora sumusuihkutus. liikkuvat suuttimet jne.  Voit kysyä lisätietoja asiantuntijoiltamme täältä. Autamme sinua mielellämme tuotevalinnoissa ja kerromme tuotteista lisää.

 

 • Meiltä varastosta laadultaan parhaat ( UKAS accredited ) testisuolat. Pakkauskoko on 25 kg.

   

 

 

 

Lisäominaisuuksia

Kaikki korroosiokammiot on varusteltu runsailla ominaisuuksilla ja tarpeistasi riippuen myös lisäosilla, jotta testaus olisi mahdollisimman helppoa ja miellyttävää. Kaikissa kammioissa on kosketusnäyttö ja mahdollisuus ohjata ja seurata testausta myös etänä ethernet -LAN verkon välityksellä, me tarjoamme tähän tarvittavan PC ohjelmistot jos asiakas haluaa tämän ominaisuuden käyttöön. Kansi aukeaa sormella nostamalla paineilma-avustuksen ansiosta, tarvittaessa valikoimasta löytyy täysin pystyyn nousevalla kannella, jos isompia tai painavia kappaleita on tarvetta laskea kammioon esimerkiksi yläpuolella olevalla pilarinostimella tms.

Lisäosiin kuuluu tilava mutta helposti liikuteltavat eritilavuudeltaan olevat suolaliuostankit. Kammio tekee myös testin lopussa automaattisen puhdistuksen ja puhtaalla paineilmalla työntää testistä jääneen suolasumun ulos ennen kannen automaattista tai manuaalista avaamista. Kansi voidaan myös ohjelmoida sulkeutumaan sekä avautumaan automaattisesti jos testiohjelmassa toimintoa edellytetään. Tarjonnassamme olevat sykliset kammiot hallitsevat myös kosteuden täydellisesti testeissä.

Tarjoamme myös suolasumu testausta palveluina,  pyydä lisätietoja meiltä !

Haluaisitko tarkemman kuvauksen lisäominaisuuksista? Ole hyvä ja ota yhteyttä.

 

Ota yhteyttä