Korroosiotestaus

"Voimmeko olla täysin varmoja, että uusi automallimme ei ruostu takuuaikana?"

Jos haluat rakentaa oikeasti hyviä autoja tai muita metalleista tehtyjä koneita ( tai valmistaa muita materiaaleja, maaleja, tai osia- komponentteja ) , jotka toimivat luotettavasti märissä ja suolaisissa oloissa, niin sinun tulee panostaa korroosion hallintaan. Suolaliuoksilla tehtävä korroosiotestaus on luotettava toimintamalli kun halutaan kerätä tietoa tuotteesi elinkaaresta ja korroosioherkkyydestä nopeasti. Jos pinnoitteet ovat liian ohuet tai laadultaan epätasaiset, korroosiokammiossa testaaminen paljastaa totuuden.

Suolasumua käytetään mm. kappaleiden ja pinnoitteiden korroosionkestävyyden testaukseen.

Korroosionkestävyyden testaamiseen on kehitetty lukuisia korroosio testejä: Neutraali suolasumutesti (jatkuva sumutus 5 % NaCl-liuoksella 35 C lämpötilassa) Happamat suolasumutestit Proheesiotesti (1 h suolasumua, 1 h kuivausta) SFS-EN ISO , menetelmä VDA jne. Korroosio-olosuhteet voivat aiheuttaa ruostumista ja orgaanisten pinnoitteiden muutoksia ja irtoamisia. Maalipinnoitteisiin tehdään monesti myös keinotekoisesti naarmuja, jotta nähdään mitä maalipinnoitteelle tapahtuu naarmun ympärillä testiaikana ja jälkeen.

Autoteollisuudelle tärkeitä ovat maalatut ja pinnoitetut komponentit, myös sähkö- ja elektroniikan valmistajat ja puolustusvoimat käyttävät korroosiokammio testausta omissa tuotetestauksissa ja kehityksessä.

Olemme toimittaneet kymmeniä korroosiokammioita !

Olemme yhteistyössä Ascott:in ja näin pääsemme tarjoamaan parhaat korroosiotestauslaitteet asiakkaillemme Suomeen. Ascotilla on jo yli 30 vuoden kokemus, laitteiden suunnittelusta sekä valmistuksesta.

Korroosiokammiomme ovat saatavilla mm. seuraavissa kokoluokissa sekä modulaarinen ” walk-in ” joka suunnitellaan asiakkaan testikappaleiden mukaan erikseen :

 • 120 litraa
 • 450 litraa
 • 1000 litraa
 • 1300 litraa
 • 2000 litraa
 • 2600 litraa
 • WALK-IN/ DRIVE IN UUSI ISO MODULAARINEN KORROOSIOKAMMIO ( julkaistu 9 / 2018 )
 • Malli on täysin modulaarinen ja rakennetaan asiakkaiden mittojen mukaan ( 0.5 m mittaväleillä ). Esimerkki kokoluokka alla
 • Ulkomitat 5 m x 3.5 m  x 3.0 m, testitilan sisämitat 3 m x 3 m x 2.5 m ( volyme n. 24 kuutiota )
 • Lattiankesto 1500 kg ( voidaan tehdä isommille kuormille tarpeen mukaan ), esim. ajoneuvojen tai muille painaville laitteille.
 • Täyttää mm. ASTM 117, ISO 9227, ASTM G85, CCT-1, JASO 609, IEC 60068-2-52, ISO 11997 Cycle B

 

 • Meiltä myös laadultaan parhaat ( UKAS accredited ) testisuolat kaikkiin suolasumutesteihin, pakkauskoko on 25 kg.

Suolasumukammiot

Suolasumukammiot voivat suorittaa seuraavia testejä:

 • Suolasumukoe
 • Kosteuden tiivistymiskoe
 • SO2 kaasuannostelu ratkaisut
 • – 25 C jäähdytetyt versiot

Sykliset korroosiotestauskammiot

Jaksottaiset korroosiotestauskammiomme tarjoavat seuraavia testausvaihtoehtoja:

 • Suolasumutestaus sekä syklinen suolasumutestaus
 • Kondensiotestaus

Lisäksi jaksottaisissa korroosiokammioissa on mahdollista valita lisäparametreja kuten jäähdytystä, nesteeseen upotus tai vaakasuora sumusuihkutus. Voit kysyä lisätietoja asiantuntijoiltamme täältä. Autamme sinua mielellämme tuotevalinnoissa ja kerromme tuotteista lisää.

Jos tarviset lyhytaikaisia testejä, vuokraamme testikapasiteettiä vapaana olevissa kammiossa !

Lisäominaisuuksia

Kaikki korroosiokammiot on varusteltu runsailla ominaisuuksilla ja tarpeistasi riippuen myös lisäosilla, jotta testaus olisi mahdollisimman helppoa ja miellyttävää. Kaikissa kammioissa on kosketusnäyttö ja mahdollisuus ohjata ja seurata testausta myös etänä ethernet -LAN verkon välityksellä, me tarjoamme tähän tarvittavan PC ohjelmistot jos asiakas haluaa tämän ominaisuuden käyttöön. Kansi aukeaa sormella nostamalla paineilma-avustuksen ansiosta, tarvittaessa valikoimasta löytyy täysin pystyyn nousevalla kannella, jos isompia tai painavia kappaleita on tarvetta laskea kammioon esimerkiksi yläpuolella olevalla pilarinostimella tms.

Lisäosiin kuuluu tilava mutta helposti liikuteltavat eritilavuudeltaan olevat suolaliuostankit. Kammio tekee myös testin lopussa automaattisen puhdistuksen ja puhtaalla paineilmalla työntää testistä jääneen suolasumun ulos ennen kannen automaattista tai manuaalista avaamista. Kansi voidaan myös ohjelmoida sulkeutumaan sekä avautumaan automaattisesti jos testiohjelmassa toimintoa edellytetään. Tarjonnassamme olevat sykliset kammiot hallitsevat myös kosteuden täydellisesti testeissä.

Tarjoamme myös suolasumu testausta palveluina,  pyydä lisätietoja meiltä !

Haluaisitko tarkemman kuvauksen lisäominaisuuksista? Ole hyvä ja ota yhteyttä.

 

Ota yhteyttä