Korroosiotestaus

"Voimmeko olla täysin varmoja, että uusi automallimme ei ruostu takuuaikana?"

Suolasumua käytetään mm. kappaleiden ja erilaisten pinnoitteiden korroosionkestävyyden testaukseen.

Korroosionkestävyyden testaamiseen on kehitetty lukuisia korroosio testejä: Neutraali suolasumutesti ( jatkuva sumutus 5 % NaCl-liuoksella 35 C lämpötilassa ) Happamat suolasumutestit Proheesiotesti (1 h suolasumua, 1 h kuivausta) SFS-EN ISO, menetelmä VDA jne. Korroosio-olosuhteet voivat aiheuttaa ruostumista ja orgaanisten pinnoitteiden muutoksia ja irtoamisia. Maalipinnoitteisiin tehdään monesti myös keinotekoisesti naarmuja, jotta nähdään mitä maalipinnoitteelle tapahtuu naarmun ympärillä testiaikana ja jälkeen.

Autoteollisuudelle tärkeitä ovat maalatut ja pinnoitetut komponentit, myös sähkö- ja elektroniikan valmistajat sekä puolustusvoimat käyttävät Ascott korroosiokammiotamme. ASCOTT ratkaisuillamme varmistamme, että voit kehittää tuottavuuttasi luotettavasti toimivilla testausmenetelmillä vuodesta toiseen.

Olemme toimittaneet jo kymmeniä korroosiokammioita asiakkaillemme Suomeen.

Olemme yhteistyössä Ascott:in kanssa ja näin pääsemme tarjoamaan teknisesti edistykselliset korroosiotestauslaitteet asiakkaillemme Suomeen. Ascotilla on jo yli 30 vuoden kokemus, laitteiden suunnittelusta sekä valmistuksesta. Asiakkaitamme ovat valmistava teollisuus, sekä useat sertifioidut testauslaboratoriot kaikissa Pohjoismaissa. Mielellämme kerromme asiakkaistamme lisää ja voimme käydä tutustumassa toimituksiimme tarpeen mukaan Suomessa.

Huolto- ja tukipalvelut Suomessa. Tarjoamme aina asennus ja käyttökoulutukset laitteiden toimituksien yhteydessä.

Korroosiokammioita ovat saatavana eritilavuuksilla, alkaen pienestä 120 litraisesta pöytämallisesta aina isoon Walk-In malliin. Kaikkia kokoja olemme toimittaneet asiakkaillemme.

 • 120 litraa
 • 450 litraa
 • 1000 litraa
 • 1300 litraa
 • 2000 litraa
 • 2600 litraa

WALK-IN/ DRIVE IN ISO MODULAARINEN  ( CorroFlex )

 • Malli on täysin modulaarinen ja rakennetaan asiakkaiden mittojen mukaan ( 0.5 m mittaväleillä ). Esimerkki kokoluokka alla
 • Esim. Ulkomitat 5 m x 3.5 m  x 3.0 m, testitilan sisämitat 3 m x 3 m x 2.5 m ( volyme n. 24 kuutiota )
 • Lattiankesto jopa 1500 kg ( voidaan tehdä isommille kuormille tarpeen mukaan ), ajoneuvot tai muut painavat laitekokonaisuudet.
 • Täyttää mm. ASTM 117, ISO 9227, ASTM G85, CCT-1, JASO 609, IEC 60068-2-52, ISO 11997

Tästä pääset tutustumaan laajemmin erimalleihin, ja mitkä mallit täyttävät standardit tai millä varusteilla ” listaus ”

Suolasumukammiolla varusteista riippuen voidaan tehdä mm. seuraavia testejä:

 • Suolasumukoe
 • Kosteuden tiivistymiskoe
 • SO2 kaasuannostelu optiot
 • – 25 C pakkastestaus mallit
 • Liikkuvat suuttimet suolasumun ruiskutukseen testikappaleille ( tietyt standardit vaativat tämän ominaisuuden )
 • Suolasumutestaus sekä syklinen suolasumutestaus
 • Kondenssitestaus

Meiltä myös mittausratkaisut pinnoitteiden paksuuden mittaukseen. Kysy meiltä lisätietoja !

Pinnoitteiden paksuuden mittaus

 

Meiltä myös laadultaan korkealuokkaiset ( UKAS accredited ) testisuolat. Pakkauskoko on 25 kg.

   

 

 

 

Lisäominaisuuksia

Kaikki korroosiokammiot ovat vakiona jo runsailla ominaisuuksilla varustettu valmiiksi. Riippuen testitarpeesta/ tai standardista voidaan ne varustaa testiin sopivilla lisävarusteilla ja ominaisuuksilla. Kaikissa kammioissa on vakiona iso kosketusnäyttö sekä mahdollisuus ohjata tai seurata testauksen etenemistä ethernet verkon kautta. Tarjoamme tähän tarvittavan PC ohjelmiston. Kansi aukeaa kevyesti paineilma-avustuksen ansiosta, tarvittaessa valikoimasta löytyy täysin pystyyn nousevalla kannella, jos isompia tai painavia kappaleita on tarvetta laskea kammioon esimerkiksi yläpuolella olevalla pilarinostimella tms. Kammion lattian kestoa voidaan tarpeen mukaan kasvattaa niin, että se kestää useita satojakiloja testikappaleen painoa.

Lisäosiin kuuluu tilava mutta helposti liikuteltavat eritilavuudeltaan olevat suolaliuostankit. Kammio tekee myös testin lopussa automaattisen puhdistuksen ja puhtaalla paineilmalla työntää testistä jääneen suolasumun ulos ennen kannen automaattista tai manuaalista avaamista. Kansi voidaan myös ohjelmoida sulkeutumaan sekä avautumaan automaattisesti jos testiohjelmassa toimintoa edellytetään. Tarjonnassamme olevat sykliset kammiot hallitsevat myös kosteuden täydellisesti testeissä.

Haluaisitko tarkemman kuvauksen lisäominaisuuksista? Ole hyvä ja ota yhteyttä.

 

Ota yhteyttä