NMR Spektrometrit

"Kuinka paljon rasvaa tarkalleen tässä annoksessa on?"

NMR on lyhenne nuclear magnetic resonance, tämän avulla pyritään selvittämään atomien ja molekyylien fyysiset ja kemialliset ominaisuudet ja mm. saadaan selville molekyylien kolmiulotteinen rakenne. Kemistit käyttävät tekniikkaa orgaanisten molekyylien tutkimuksessa ja tutkimalla mm. näytteiden puhtautta ja tarkempaa sisältöä.

Helposti siirrettävissä olevat vain 25 kg painavat NMR laitteemme:

Nanalysis on erikoistunut NMR laitteisiin. NMReady on kevyt ja helposti liikuteltavissa oleva NMR spektrometri joka ei tarvitse lainkaan jäähdytystä. Huomiona mm. erittäin pienet käyttökustannukset. Nanalysis NMR laitteita on toimitettuna markkinoille jo yli 600 kpl. Laite soveltuu hyvin laboratorio tai reaktioprosessien valvontaan.

Helppokäyttöinen käyttöliittymä, isolla 10 tuuman kosketusnäytöllä.  Käyttäjätasot voidaan määritellä salasanalla.

NMR laitteessamme on erittäin edulliset käyttökustannukset, sekä nopeat skannaukset joista saadaan heti tulokset näytölle

Huoltovapaa, ei vaihdettavia liikkuvia osia, ainoa huolto on vaihtaa/ puhdistaa ilmansuodatin kerran vuodessa.

Standardit 5 mm NMR putket sopivat suoraan. Putken rikkoutuessa, pohjasta tulppa auki – puhdistus on nopeaa.

Image result for behr 5 mm tube nmr

Tiedonsiirto mm. WIFI, ETHERNET, USB, tarpeen mukaan tulokset ja tiedonsiirto suoraan laitteesta verkkoon erikseen määriteltyyn kansioon, tai suoraan USB tikulle

Laitteeseen voi kytkeä hiiren, näppäimistön ja tulostimen suoraan halutessa

Laitetta voi käyttää ja ohjata myös etänä, ethernet verkon kautta

Etädiagnostiikalla voimme tarkistaa asiakkaan asetukset ja laitteen toimivuus tarpeen mukaan nopeasti

Tarjoamme uuteen laitteeseen veloituksetta Mnova lisenssin. Lisää tietoa linkistä Mnova

Joustavat rajapinnat muiden ohjelmistojen käyttöön ( API ): NMReady CONNECT

NMR ” Spectra Database ” tiedot tästä linkistä: ” NMR Spectra Database ”

Huolto ja tuki sekä varaosat Suomessa ja Saksassa.

Olemme toimittaneet useita NMR laitteita kaikkiin pohjoismaihin. Suomesta löytyy myös useita laitteita kun haluat kuulla referensseistä lisää.

 

Kannettavien mallien ei ole tarkoitus korvata perinteisiä, isoja ” high field ” NMR laitteistoja, mutta on olemassa monia käyttökohteita joissa kevyempikin tuote ajaa asiansa luotettavasti ja riittävällä mittaustarkkuudella.

Pöytämallit sopivat nopeaan tarkastukseen eri tutkimusosastoilla, ja ne ovat helposti ja nopeasti liikuteltavissa paikasta toiseen käyttötarpeen mukaan. Käyttökustannukset kannettavissa NMR laitteissamme ovat murto-osa isojen laitteistojen osalta. Kannettavat mallit soveltuvat muun muassa seuraaviin sovelluksiin:

  • Lääketeollisuus
  • Tekninen rikostutkinta
  • Bioteknologia
  • Reaktiotarkkailu
  • Polymeeritutkimus
  • Biodiesel-tutkimus
  • Opetuskäyttö
  • Ravinto

Sovelluksia ja käyttökohteita oheisesta linkistä : ” applications ”

Miten spektrometri toimii?

Sellaiset atomiytimet, joilla on magneettinen momentti, absorboivat radioaaltoja kun ne laitetaan voimakkaaseen magneettikenttään. Tätä ilmiötä kutsutaan ydinmagneettiseksi resonanssiksi eli lyhennettynä NMR. Jos työnnät kompassin magneetin neulaa sormellasi, niin se onnistuu toki. Mitä kauemmas pohjoisesta pyörität neulaa, sitä enemmän sinun pitää tehdä työtä. Koska protonitkin ovat tavallaan magneetteja, niidenkin + ja – navat osoittavat tiettyyn suuntaan.

Kun laitat ainetta NMR spektrometrin sisään ja spektrometrin magneettikenttä kytketään päälle, protonit (magneetit!) reagoivat uuteen magneettikenttään, ja niiden ”neula” alkaa kääntyä uuden magneettikentän suuntaan. Työ, joka protonien suunnan muutokseen tarvitaan, otetaan uudesta magneettikentästä. Tämä aiheuttaa uuteen magneettikenttään värähtelyn, jonka spektrometri lukee. Tästä sana ”resonanssi” NMR:ssä tulee.

Ota yhteyttä