NMR Spektrometrit

"Kuinka paljon rasvaa tarkalleen tässä annoksessa on?"

Tietoa NMR spektroskopiasta ja spektrometriasta

NMR on lyhenne nuclear magnetic resonance, tämän avulla pyritään selvittämään atomien ja molekyylien fyysiset ja kemialliset ominaisuudet ja mm. saadaan selville molekyylien kolmiulotteinen rakenne. Kemistit käyttävät tekniikkaa orgaanisten molekyylien tutkimuksessa ja tutkimalla mm. näytteiden puhtautta ja tarkempaa sisältöä.

NMR:llä voi analysoida seoksia jotka sisältävät tunnettuja yhdisteitä tai selvittää, mitä tuntemattomia yhdisteitä aineessa on. NMR mittauksella voidaan mm. analysoida ja tunnistaa proteiinien, oligosakkaroidien ja nukleiinihappojen kaltaisten biologisten molekyylien kemiallista rakennetta ja koostumusta.

Helposti siirrettävissä olevat ” mobiilit ” NMR laitteet:

Nanalysis on erikoistunut NMR laitteisiin. NMReady on kevyt ja helposti liikuteltavissa oleva NMR spektrometri joka ei tarvitse lainkaan jäähdytystä. Huomiona mm. erittäin pienet käyttökustannukset. Nanalysis NMR laitteita on toimitettuna markkinoille jo yli 600 kpl. Laite soveltuu hyvin laboratorio tai tuotantoprosessien valvontaan.

Vaikka NMR- sarjamme laitteet painavat vain 25 kiloa, sen sisältä löytyy kaikki oleellinen: magneetti, elektroniikka ja käyttöliittymästä vastaava tietokone sekä hyvät liitäntärajapinnat.

Helppokäyttöinen käyttöliittymä, isolla 10 tuuman kosketusnäytöllä.  Käyttäjätasot voidaan määritellä salasanalla.

Laite soveltuu hyvin myös opetuskäyttöön

Edulliset käyttökustannukset

Huoltovapaa, ei vaihdettavia liikkuvia osia, ainoa huolto on vaihtaa tai puhdistaa ilmansuodatin kerran vuodessa, sen tekee alle minuutissa.

Standardit 5 mm putket sopivat suoraan laitteeseen. Putken rikkoutuessa, pohjasta tulppa auki – puhdistus on nopeaa.

Image result for behr 5 mm tube nmr

Tiedonsiirto mm. WIFI, ETHERNET, USB, tarpeen mukaan tulokset ja tiedonsiirto suoraan laitteesta verkkoon erikseen määriteltyyn kansioon, tai suoraan USB tikulle hetkessä.

Laitteeseen voi kytkeä hiiren, näppäimistön ja tulostimen suoraan halutessa

Etädiagnostiikalla voimme tarkistaa asiakkaan asetukset ja laitteen toimivuus tarpeen mukaan nopeasti

Tarjoamme uuteen laitteeseen veloituksetta Mnova lisenssin. Lisää tietoa linkistä Mnova

Joustavat rajapinnat muiden ohjelmistojen käyttöön ( API ): NMReady CONNECT

NMR ” Spectra Database ” tiedot tästä linkistä: ” NMR Spectra Database ”

Huolto ja tuki sekä varaosat Suomessa ja Saksassa.

Olemme toimitamme laitteita kaikkiin pohjoismaihin

Vuokraamme laitteen projekteja varten tarvittaessa, ja projektin jälkeen laitteen voi palauttaa – tai lunastaa omaksi. Vuokralaitteemme on juuri nyt varattuna vuoden 2018 loppuun asti.

Haluatko tutustua laitteeseen tarkemmin? Pyydä meidät vierailulle, niin pääset kokeilemaan laitetta omassa laboratoriossa !

Kannettavien mallien ei ole tarkoitus korvata perinteisiä, isoja ” high field ” NMR laitteistoja, mutta on olemassa monia käyttökohteita joissa kevyempikin tuote ajaa asiansa luotettavasti ja riittävällä mittaustarkkuudella.

Pöytämallit sopivat nopeaan tarkastukseen eri tutkimusosastoilla, ja ne ovat helposti ja nopeasti liikuteltavissa paikasta toiseen käyttötarpeen mukaan. Myös käyttökustannukset kannettavissa NMR laitteissamme ovat murto-osa isojen laitteistojen osalta. (siitä puhumattakaan, ettei spektrometri tarvitse omaa huonettaan…). Kannettavat mallit soveltuvat muun muassa seuraaviin:

  • Lääketeollisuus
  • Bioteknologia
  • Reaktiotarkkailu
  • Polymeeritutkimus
  • Biodiesel-tutkimus
  • Opetuskäyttö
  • Ravinto

Sovelluksia ja käyttökohteita oheisesta linkistä : ” applications ”

Miten spektrometri toimii?

Sellaiset atomiytimet, joilla on magneettinen momentti, absorboivat radioaaltoja kun ne laitetaan voimakkaaseen magneettikenttään. Tätä ilmiötä kutsutaan ydinmagneettiseksi resonanssiksi eli lyhennettynä NMR. Jos työnnät kompassin magneetin neulaa sormellasi, niin se onnistuu toki. Mitä kauemmas pohjoisesta pyörität neulaa, sitä enemmän sinun pitää tehdä työtä. Koska protonitkin ovat tavallaan magneetteja, niidenkin + ja – navat osoittavat tiettyyn suuntaan.

Kun laitat ainetta NMR spektrometrin sisään ja spektrometrin magneettikenttä kytketään päälle, protonit (magneetit!) reagoivat uuteen magneettikenttään, ja niiden ”neula” alkaa kääntyä uuden magneettikentän suuntaan. Työ, joka protonien suunnan muutokseen tarvitaan, otetaan uudesta magneettikentästä. Tämä aiheuttaa uuteen magneettikenttään värähtelyn, jonka spektrometri lukee. Tästä sana ”resonanssi” NMR:ssä tulee.

Ota yhteyttä