Kasvatuskaapit

"Voiko perunoita kasvattaa Marsin maaperässä?"

Jos laitat tyhjän hillopurkin ylösalaisin ruohon päälle, ruoho purkin sisällä alkaa kasvaa paljon ympäristöään nopeammin. Olosuhteet purkin alla ovat kasvun kannalta paremmat: enemmän lämpöä ja kosteutta.

Jos haluat tietää, mitkä muunnelmat kasvista kasvavat nopeiten, et voi laittaa niitä takapihalle hillopurkin alle ja väittää tuloksia luotettaviksi. Tarvitset ympäristön, jossa hallitaan valaistus, kosteus sekä lämpötila luotettavasti, me tarjoamme ratkaisut tähän tarpeeseen pitkällä kokemuksellamme.

Kasvatuskaapit ja huoneet on tarkoitettu kasvatettavien kasvien, eliöiden tutkimiseen luonnollisissa olosuhteissa. Näiden ratkaisuiden avulla lajikevertailut ja tutkimukset ovat toteutettavissa luotettavasti ja niiden käyttäytymistä voidaan tutkia erilaisissa olosuhteissa. Myös vesiperäisiä kasveja ja leviä voidaan kasvattaa kaapeissa sekä huoneissa. Sama onnistuu hyvin myös erilaisille hyönteisille ja kuoriaisille.

Kasvihuone ja kasvikammioratkaisut pohjoismaiden markkinajohtajalta !

Kasvihuoneissa ja -kammioissa olemme yhteistyössä Aralab:in kanssa. Tarjoamme laajan ja luotettavan valikoiman ratkaisuita, jotka soveltuvat moniin käyttötarkoituksiin mm. kudosten ja solujen viljelyyn, hyönteisten kasvatukseen sekö erilaisten kasvien ja taimien tutkimuskasvatukseen. Myös säilyvyys testit tarpeisiin löytyy sopivat mallit.

Mikäli on tarvetta tehdä pakkastestejä, niihin tarjoamme myös hyväksi ja toimiviksi todetut ratkaisut. Tarjontaamme kuuluu monipuoliset valaistusratkaisut, tarvittaessa erittäin korkeilla valaistustehoilla ( UMOL ) myös pakkasen puolella olevat ratkaisut löytyvät meidän valikoimastamme. Valaistuksen osalta valikoimasta löytyy kaikki perinteiset valot, myös LED valot asiakaskohtaisilla tai säädettävillä spektreillä.

 • Kompaktit kasvikammiot pienimuotoiseen kasvatukseen
 • Yksi- ja monikerroksiset kasvihuoneet kasvatuslaitoksille
 • Asiakaskohtaiset huoneratkaisut
 • Vuokraus on mahdollista myös kasvatuskaapeilla tai huoneilla, kysy lisää !
 • Kysy lisää referensseistämme ! Olemme toimittaneet ARALAB kasvatuskaappeja ja huoneita mm. Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan sekä Norjaan ja Baltiaan,

Ratkaisumme sallivat sinun hallita kaikkia oleellisia parametreja mielesi mukaan joko suoraan kaapista tai kasvatushuoneen kosketuspaneelista tai Ethernet ( LAN ) verkon kautta toimituksiin kuuluvan ohjelmiston avulla tarpeen mukaan.

 • Päivä- ja yösyklit
 • Valon määrä, ominaisuudet ja laatu
 • Lämpötila
 • Matalat lämpötilat ( -25 C ) erittäin korkeilla valotehoilla ( umol ). Kysy lisää !
 • Tuuli- ja ilmanvirtauksen suunnat valintanne mukaan, vertikaalisena tai horisontaalisena
 • Kosteus

Ota yhteyttä henkilökuntaamme, jos haluat tarkemman listan ominaisuuksista, parametreista ja lisävarusteista.

 

 

LED Valaistus

Kasvatuskaapit ja huoneet voidaan varustaa asiakkaan tarvitsemilla valaisimilla. Valaistuksen laadulla ja määrällä on luonnollisesti oleellinen vaikutus onnistuneeseen tutkimukseen.

Meiltä saat markkinoiden tuoreimmat valaistusratkaisut, mukaan lukien LED kasvatusvalot useassa erilaisessa kokoluokassa ja mallissa:

 • Extrakevyet putkivalot, useampaa kokoa halkaisijaltaan ja pituudeltaan
 • Raidevalot, kevyet mutta kestävämmät kuin putkivalot.
 • Kovaan käyttöön tarkoitetut omalla passiivisella jäähdytyksellä olevat versiot.
 • Retrofit versiot, vanhojen valaistusratkaisuiden uudelleen päivitykset.
 • Korkeat IP luokitukset

 

VALOYA LED optimoidut valaistuksen ratkaisut meiltä !

Yhteistyökumppaniltamme Valoyalta laajavalikoima juuri sinun tarpeisiin suunnilteltuja valaistusratkaisuita. Teemme valaistus suunnitelmat aina asiakaskohtaisesti. Käytössämme on satoja spektrejä ja niiden yhdistelmiä. Päivitämme myös vanhat olemassa olevat kasvastusvalot, kaikkiin kasvatusympäristöihin, oli sitten kyseessä kasvatuskaappi, ns. walk-in huone tai kasvihuone ratkaisut, ilman koko rajoitusta ! Kysy asiakaskohtaista valaistus suunnitelmaa meiltä !

Lisälaitteisiin kuuluu kaapeloinnit, muuntajat ja valon suojat ja suodattimia, hyllyjä, läpivientejä sekä sähkönsyöttö liitännät tilaohjauksilla sisään asennettuna muita mittalaitteita varten

Pyydä lisätietoja henkilökunnaltamme.

 Mitkä tuotteet sopivat juuri sinulle?

Tuotteemme ovat todella joustavia. Ne voidaan asettaa vastaamaan monia eri tarpeita. Tässä muutama esimerkki.

Sisätilaviljely

Tarjoamme täydellisen, tehdasvalmiin kasvatusratkaisun. Oletko valmis kasvattamaan täysin torjunta-aineettomia orgaanisia kasveja minimaalisella energian kulutuksella, ja kustanustehokkaasti ! Pyydä tarjous.

Meribiologian tutkimus

Fitoclima 600 & Fitoclima 1200 kasvikammiot ja Fitoclima PLH kasvihuone voidaan räätälöidä vedenalaisen elämän tutkimiseen. Kun vain täydellinen olosuhteiden jäljennös on tarpeeksi hyvä, PLH kasvihuoneeseen on saatavana jopa tuuliolosuhteiden simulointi.

Entymologia eli Hyönteistutkimus

Hyönteistutkimukseen sopiva ratkaisu löytyy samoista Fitoclima 600 & Fitoclima 1200 kasvatuskaapeista ja PLH kasvihuoneesta. Hyönteistutkimuksesta tuotteemme soveltuvat monenlaisiin hyönteisten tutkimuskohteisiin.

Entomology-chamber

Ota yhteyttä