UV ja Xenon testauskaapit

"Kauankohan uusi puutarhatonttu kestää?"

Jos sinulla on kesämökki, niin tiedät kaiken rapautumisesta. Maalasit seinät viimeksi kolme vuotta sitten, ja maali lohkeilee jo nyt!

Rapautuminen on sään aiheuttamaa kulumista mökissäsi (tai missä tahansa). Rapautumisen estämiseen ja korjaamiseen käytetään miljardeja euroja joka vuosi. Auringonvalo, UV, sade ja lämpötilanvaihtelut kaikki vahingoittavat kestävimpiäkin materiaaleja. Yksittäinen asia ei ole useinkaan syy, vaan rapautuminen on erilaisten vaikutuksien yhteissumma . Rapautumisen yleisimmät ilmiöt ovat:

  • Ruosteen vaikutus
  • Maalin halkeilu tai irtoaminen
  • Materiaalin halkeilu, murentuminen, sulaminen, värisävyjen muutos

Vanhennustestaus tutkimus keskittyy selvittämään, kuinka kauan tuotteella tai osalla on aikaa ennen kuin rapautumista pitää korjata. Joskus rapautumistestit voivat olla niinkin yksinkertaisia, että sidotaan tuotteita vierekkäin kehikkoon ja viedään kehikko pihalle. Sitten viikkojen tai kuukausien päästä tutkitaan tuloksia.

Tämä toimii paikallisesti, mutta on tietenkin tulosten odottelun kannalta usein tuotekehityksen tarpeisiin liian hidasta. Kun aikaa ei ole hukattavaksi, saat kiihdytetyillä testauksilla nopeampi tuloksia huomattavasti nopeammin. Tällöin puhutaan kiihdytetystä sää- ja rasitustestauksesta.

Kiihdytetyn ilmastorasituksen testauslaitteistot

Tarjoamme ratkaisut ja palveluun kuuluu aina, rahtauksen, asennuksen, kalibroinnin ja huollot. Säätestauskaapit tulevat Atlasilta, joka on alan pioneeri ja ollut markinoilla jo yli sata vuotta. Tuotevalikoimaamme kuuluu mm.

  • Kiihdytetyn materiaali testauksen laitteet
  • UV testauslaitteet
  • Auringonvalon testauslaitteet
  • Kondensaation testauslaitteet
  • Xenon testilaitteet
  • Lamput, filtterit ja muut varaosat ja tarvikkeet suoraan varastostamme

Auringonsäteilytestauksen ja UV testauksen erot

Tuotteen ja materiaalin ikääntymiseen vaikuttaa monet tekijät. Ulko-olosuhteissa auringonsäteilyn vaikutus on merkittävää mutta myös sisätiloissa vaikka ikkunan läheisyydessä auringonvalon vaikutukset ovat huomattavia, joita ei usein ajatella tarpeeksi. Ultraviolettisäteily (UV-säteily) on auringonsäteilyn osa lämpösäteilyn ja valon lisäksi.

UV-säteily on merkittävin osa materiaalien vanhenemisessa. Mm. maalinvalmistajat tekevät vain UV-säteilyllä tehtäviä altistustestejä koska energian tarve on selvästi pienempää ja kuitenkaan ei olla välttämättä kiinnostuneita koko spekstrialueesta.

UV-testausta tehdessä on hyvä muistaa, että näkyvän valon ja lämpösäteilyn vaikutukset jäävät kokonaan testaamatta, joka tarkoittaa, että UV-testaus kuitenkin vertailevaa testausta, ja jolla voidaan sulkea pois vääriä materiaaleja tai pinnoituksia, jotka eivät kestä UV-säteilyä.

Tarkempi kuvaus koko tuotevalikoimasta löytyy tästä Atlasin tuotekatalogista. Tarjouksen ja lisätiedot saat meiltä.

Miksi testata tuotteita rapautumisen suhteen?

Jos haluat oikeasti varmistaa tuotteidesi moitteettoman laadun, niin tarvitset tuotteellesi tarpeeksi suojaa ympäristöä vastaan. Kuten varmasti tiedät, ilmassa on monenlaisia ilmansaasteita ja kaasuja, jotka muodostavat ns.  happosateita ja mahdollisesti useiden yhdisteiden sekoituksia. Näiden kemikaalien mukana tulee riski, että tuotteesi reagoi kemiallisesti ja rapautuu odotettua nopeammin. Esimerkkejä on ollut vuosien varrella. Komponentit ovat irronneet piirilevyn juotoksista laitteessa vain tietyssä osassa maailmaa toimitettuissa laitteita, jossa on tutkimuksien perusteella teollisuuden tuottamat päästöistä tulleet yhdisteet aiheuttaneet ongelmia.

Kun tutkit rapautumista, tarvitset toistettavia tuloksia ja kokeen toistettavuutta. Meidän laitteistomme tarjoaa juuri tämän: tarkkaa toistoa ja nopeammat testit. Tuotteillamme on laaja kysyntä muovi-, tekstiili-, maali- elektroniikka ja autoteollisuudessa.

Mikä tuote minun kannattaa valita?

Autamme mielellämme asiakkaitamme valitsemaan oikeat laitekokonaisuudet kuhunkin testauksen tarpeeseen, ja voimme tarvittaessa käydä tutustumassa laitteisiin asiakkaillamme joille olemme toimittaneet laitteita pohjoismaissa, tai tehtaalla tilanteen mukaan.

Riippuen Atlaksen mallista, laitteemme ovat joko vesi- tai ilmajäähdytteisiä

Water cooled weathering test instrument

Asiantunteva henkilökuntamme kertoo mielellään lisää!

Meiltä myös laitteiden vuokraus ja testauspalvelut!

Ota yhteyttä