UV, Xenon, Solar, ja Säätestauskaapit

"Kauankohan uusi puutarhatonttu kestää?"

Säätestauksen ratkaisut, auringonvalo, UV, sade ja lämpötilanvaihtelut kaikki vahingoittavat kestävimpiäkin materiaaleja. Yksittäinen asia ei ole useinkaan syy, vaan erilaisten vaikutuksien yhteissumma. Tällöin puhutaan kiihdytetystä säätestauksesta/ – ja rasitustestauksesta.

 

Säätestauksen pioneeri ATLAS, kokemusta yli 100 vuotta.

UV,  XENON ja SOLAR/ ja säätestauskaapit tulevat Atlasilta, joka on alan pioneeri ja ollut markinoilla jo yli sata vuotta. Tuotevalikoimaamme kuuluu mm.

 • Säätestauksen testikaapit
 • 3D kappaleille  sopivat testikaapit ( Huom. uusi standardi )
 • UV-A, UV-B,
 • Xenon testilaitteet, ARC, MHG
 • Solar säätestauskaapeissa käytämme Atlaksen valolähteitä, jotka kuuluvat myymäämme Aralab Solar kaappisarjaan ( pyydä lisätietoja meiltä erikseen )
 • Kondensaation testauslaitteet
 • Lamput, filtterit ja muut varaosat ja tarvikkeet suoraan varastostamme

Asiakkaitamme löytyy kaikista Pohjoismaista, joten vierailu asiakkaidemme on mahdollista järjestää halutessanne.

Auringonsäteilytestauksen ja UV testauksen erot

Tuotteen ja materiaalin ikääntymiseen vaikuttaa monet tekijät. Ulko-olosuhteissa auringonsäteilyn vaikutus on merkittävää mutta myös sisätiloissa vaikka ikkunan läheisyydessä auringonvalon vaikutukset ovat huomattavia, joita ei usein ajatella tarpeeksi. Ultraviolettisäteily (UV-säteily) on auringonsäteilyn osa lämpösäteilyn ja valon lisäksi.

Esim. ulkotilojen ilmastorasituksen simulointia varten ATLAS UV testilaite altistaa materiaalit vaihteleville sykleille UV-säteilyä ja kosteuttaa tarkassa lämpötilassa. Auringonvalon vaikutuksia simuloidaan erityisten UV loisteputkilamppujen avulla. Kastetta ja sadetta simuloidaan kondensoivalla kosteudella ja/tai vesisuihkutuksella, tämä ominaisuus on saatavana ATLAS UV laitteisiin.

UV-säteily on merkittävin osa materiaalien vanhenemisessa. Mm. maalinvalmistajat tekevät vain UV-säteilyllä tehtäviä altistustestejä koska energian tarve on selvästi pienempää ja kuitenkaan ei olla välttämättä kiinnostuneita koko spekstrialueesta.

UV-testausta tehdessä on hyvä muistaa, että näkyvän valon ja lämpösäteilyn vaikutukset jäävät kokonaan testaamatta, joka tarkoittaa, että UV-testaus kuitenkin vertailevaa testausta, ja jolla voidaan sulkea pois vääriä materiaaleja tai pinnoituksia, jotka eivät kestä UV-säteilyä.

Tarkempi kuvaus koko tuotevalikoimasta löytyy tästä Atlasin tuotekatalogista. Tarjouksen ja lisätiedot saat meiltä.

Tuotteitamme olemme toimittaneet mm.  muovi ( 3D )-, tekstiili-, maali- elektroniikka ja autoteollisuuteen. Alla listaus Xenon testilaitteidemme muutamia ominaisuuksia

 • Erilaiset suodattimet ulko/ tai sisäolosuhteet jolla määritellään valonläpäisyä esimerkiksi ikkunanläpi
 • 3 D kappaleiden testaus, ( uusi standardi )
 • Veden ruiskutus-sumutus optiona, kosteuden säätö, interoitu vedensyöttö tai tankki mallista riippuen
 • ” black panel ” jonka avulla säädetään ja valvotaan kaapinlämpötilaa
 • ISO, ASTM ja monet muut standardit täyttävät laitteistot
 • ja useita muita ominaisuuksia

Mikä tuote minun kannattaa valita säätestaukseen ?

Autamme mielellämme asiakkaitamme valitsemaan oikeat laitekokonaisuudet säätestauksen tarpeisiin, ja voimme tarvittaessa käydä tutustumassa laitteisiin asiakkaillamme joille olemme toimittaneet laitteita pohjoismaissa, tai tehtaalla tilanteen mukaan.

Riippuen Atlaksen mallista, laitteemme ovat joko vesi- tai ilmajäähdytteisiä.

 

Water cooled weathering test instrument

 

Asiantunteva henkilökuntamme tukee laitevalinnassanne.

Meiltä myös laitteiden vuokraus ja testauspalvelut!

Ota yheyttä meihin ja pyydä tarkempia tietoja.

Ota yhteyttä