Täristimet ja tärinätestauslaitteet

"Kuinka kovalle tuon kaiuttimen saa, ennekuin se menee rikki?"

Täristinjärjestelmät

Toimittajamme ovat täristimissä ovat DONGLING Technologies sekä DynaLabs

Täristinohjaimet tulevat toimittajaltamme Vibration Research

Olemme toimittaneet Suomeen useita Dongling täristinjärjestelmiä. Voimme käydä myös tutustumassa toimittamiimme täristinlaitteistoihin asiakkaidemme luona Suomessa.

 • Täristimet, ilma- tai vesijäähdytetyt versiot
 • 3-AXIS täristimet eli 3-suuntaiset täristimet
 • Pienet ja kevyet täristimet pienien komponenttien testaukseen ( Modal, PM…)
 • Liukupöydät ja varusteet, myös liukupöytien huolto ja korjaus ( mm. hionnat ).
 • Täristinohjaimet, anturit sekä kaapelit ( Vibration Research ja Dytran , DynaLabs )
 • MEMS anturit
 • Vahvistimien vaihdot ja päivitykset sekä korjaukset kaikkiin täristin merkkeihin
 • Täristinpään laajentimet ( expanderit )
 • Täristin ja olosuhdekaappi yhdistelmät
 • Huollot ja ylläpito sekä kalbroinnit ISO-DAkkS. Varaosat ja tuki  Suomi, Ruotsi, Saksa sekä Italia

Tärinätestauksen alueita mm. elektroniikka, autoteollisuus, puolustusteollisuus ja lentokoneteollisuus. Useat standardit määrittelevät miten materiaalit, laitteet tai koneet tulee testata, me tarjoamme luotettavan ja toimivan ratkaisun !

Täristimien lisäksi meiltä shokki ja pakkaustestaukseen soveltuvat laitteistot:

 • Erittäin nopeat kiihtyvyydet, pienille ja suuremmille testikappaleille
 • Laajavalikoima testilaitteita, pyydä meiltä tarkemmat tiedot
 • Standardit mm. IEC62281,MIL-STD-202F, IEC-68-2-27,MIL-STD-810F, MIL-STD-883E,GB/T2423-2008, GJB150, GJB360, GJB548,
  GJB1217, UN38.3 ja lukuisia muita

China Shock Test System High Speed Shock Tester For Automotive Parts Impact Testing factory  China Incline Shock Impact Testing Tester For Product Package Test Meets ISTA Standard factory

Pienikokoisista MODAL täristimistä joissa voimat 5N alkaen aina isompiin 500KN täristimiin.

 

        Related image

gallery/vr_logo

gallery/dongling es-10-240

Uudet digitaaliset, energiatehokkaat vahvistimet

 

3-suuntainen täristin ( DL )

Image result for 3-axis shaker dongling

Useaan suuntaan 360 astetta kääntyvä testilaite, lämpötilalla optiona

 

Varusteita:

 

 

Kentällä tehtäviin tärinämittauksiin tarjoamme uudistunutta ObserVR1000 mallia.

Datan tallennuksen jälkeen voimme käyttää saatuja mittauksiua esimerkiksi täristimellä ajettavan randomin kanssa, jolla simuloidaan esimerkiksi kenttä olosuhteita.

Lisätietoja alla olevasta videosta. Tarkemmat tiedot meiltä.

 

 

Saat meiltä myös kaikki tarvittavat lisälaitteet:

 • Kiihtyvyysanturit toimittaa ( Dytran ), kaapelit, tarvikkeet sekä kalibroinnit.

Jos sinulla on vanhempia täristin järjestelmiä joihin kaipaat päivityksia tai huoltoa, ota yhteyttä !

Tarjoamme huollot ( täristimet ja vahvistimet ) alkuperäsillä varaosilla seuraavien täristinvalmistajien malleihin LDS ( B&K ), TIRA, DL

Tärinätestaus

Sattumanvarainen (random) värähtelytesti jäljittelee tosielämän tilannetta

Olipa kohtalo sitten totta tai ei, niin värähtelyjen maailma on täynnä sattumia. Kun lentokone lentää turbulenssissa tai auto ajaa sepelitietä, värähtelyä ei yksinkertaisesti ole mahdollista jäljitellä tietokoneella täydellisesti.

Miten sitten voidaan olla varmoja, ettei juuri pahimmalla tavalla vahingollinen sattumanvarainen värähtely saa lentokonetta tai autoa rikkoutumaan ennen aikojaan? Käytetään sattumanvaraista värähtelytestausta. Värähtelylaitteistomme on valmis suorittamaan tarkkojen parametrien mukaisia sattumanvaraisia värähtelykokeita. Sattumanvarainen värähtelytestaus testikappaleen rikkoutumiseen asti on paras tapa tunnistaa huomaamattomia heikkouksia ja suunnitteluvirheitä tuotteessa.

Tarkkuutta voidaan parannella lisäämällä testeihin tosielämästä mitattuja värähtelyjä, joita voimme tallentaa mm. meidän Observer loggereilla (Vibration Research). Asiakkaamme, jotka toimivat esimerkiksi ajoneuvojen valmistuksessa, ajavat testikierroksia erilaisissa maastoissa ja ympäristöissä ja keräävät ns. kenttädataa. Tämä tieto voidaan sitten purkaa loggerista ja siirtää täristinlaitteiston ohjaimeen (controlleri) ja tehdä testiohjelma jossa tämä kerätty data syötetään ulos ja ohjataan täristimeen joka tekee ns. random testauksen kerätystä datasta.

Sinimuotoinen värähtelytestaus (sine)

Sinimuotoisella värähtelyllä on siniaallon muoto. Täydellinen sinimuotoinen värähtely on harvinaista, mutta niiden avulla on helppoa löytää huomaamattomat resonanssitaajuudet laitteestasi. Resonoinnin eliminointi tarkoittaa mahdollisten ennenaikaisten tuotevikojen eliminointia.

Voit käyttää myös muuttuvaa sinimuotoista testausta: taajuus ja nopeus vaihtelevat, jolloin suunnitteluvirheet voidaan löytää paremmin. Jos tutkittavan osan käyttöympäriston värähtelyt tunnetaan hyvin, kuten moottoreissa, niin muuttuva sinimuotoinen testaus voi jatkua vaikka kuinka kauan, jotta saadaan selville osan elinikä moottorissa.

Shokkivärähtelytestaus (shock)

Jos tuotteesi tulee altistumaan shokeille, tarvitset shokkivärähtelytestausta. Tavanomaiset pudotuskokeet kertovat omaa kieltään tuotteesi kestävyydestä. Kuvittele puhelinvalmistaja, joka ei testaisi puhelimiaan putoamisen varalta!

Tuotteeseesi kiinnitetään antureita. Anturit kiinnitetään oikeisiin paikkoihin, jotta saadaan todenmukaista ja luotettavaa tietoa testien aikana.

Shokkivärähtelytestauksen innokkaimmat harrastajat ovat ihmisten käyttämien tavaroiden valmistajat. Ihmisillä kun on tapana pudottaa asioita. Aseet ja räjähteet testataan myös shokkien varalta huolellisesti, samoin raketit.

Ota yhteyttä