Täristimet ja tärinätestauslaitteet

"Kuinka kovalle tuon kaiuttimen saa, ennekuin se menee rikki?"

Täristimet ja tärinätestauslaitteet

Kuten ehkä tiesitkin, me LabroTekilla tykkäämme tehdä yhteistyötä kokeneiden, hyvämaineisten ja luotettavien toimittajien kanssa. Kumppanimme täristimissä ja järjestelmissä on DONGLING Technologies. Olemme toimittaneet Suomeen useita Dongling täristinjärjestelmiä joista loppu asiakkaamme kertovat mielellään kokemuksiaan. Voimme käydä tutustumassa toimituksiimme paikanpäällä tarpeen mukaan.

 • Täristinlaitteisto kokonaisuudet, ilma- ja vesijäähdytetyt versiot – kaikki kokoluokat !
 • Liukupöydät ja varusteet, myös liukupöytien huolto ja korjaus ( mm. hionnat ).
 • Vahvistimien vaihdot ja päivitykset sekä korjaukset kaikkiin täristin merkkeihin
 • Täristinpään laajentimet ( expanderit )
 • Täristin ja olosuhdekaappi yhdistelmät ja varusteet

Tärinätestauksen alueita mm. elektroniikka, autoteollisuus, puolustusteollisuus ja lentokoneteollisuus. Useat standardit määrittelevät miten materiaalit, laitteet tai koneet tulee testata, me tarjoamme luotettavan ja toimivan ratkaisun !

Shokki ja pakkaustestauslaitteiden ratkaisut:

 • Erittäin nopeat kiihtyvyydet, pienille ja suuremmille testikappaleille
 • Laajavalikoima testilaitteita, pyydä meiltä tarkemmat tiedot
 • Standardit mm. IEC62281,MIL-STD-202F, IEC-68-2-27,MIL-STD-810F, MIL-STD-883E,GB/T2423-2008, GJB150, GJB360, GJB548,
  GJB1217, UN38.3 ja lukuisia muita

China Shock Test System High Speed Shock Tester For Automotive Parts Impact Testing factory  China Incline Shock Impact Testing Tester For Product Package Test Meets ISTA Standard factory  China Acceleration Shock Tester System For Product Reliability Testing With CE Certificated factory

 

Kentällä tehtäviin vaativiin tärinämittauksiin tarjoamme uudistunutta ObserVR1000 mallia.

Lisätietoja alla olevasta videosta. Tarkemmat tiedot meiltä.

 

 

Saat meiltä myös kaikki tarvittavat lisälaitteet:

 • Kiihtyvyysanturit toimittaa ( Dytran ), kaapelit, tarvikkeet ( sekä kalibroinnit )

Jos sinulla on vanhempia täristin järjestelmiä joihin kaipaat päivityksia tai huoltoa, ota yhteyttä !

Tarjoamme huollot ( täristimet ja vahvistimet ) alkuperäsillä varaosilla seuraavien täristinvalmistajien malleihin LDS ( B&K ), TIRA, DL

Miksi sähködynaaminen värähtelyjärjestelmä?

Vaihtoehtojakin toki löytyy, mutta sähködynaamiset värähtelijät ovat sopivia lähes kaikkeen värähtelytestaukseen ja niissä on useita etuja muihin ratkaisuihin verrattuna. Esimerkiksi taajuusvaihtoehdot ovat paljon laajemmat kuin hydraulisissa värähtelijöissä. Elektrodynaamiset värähtelijät on myös helppoa ohjelmoida suorittamaan sattumanvarainen värähtelytesti (random).

Värähtelytestauksen tärkeitä aloja

Sattumanvarainen (random) värähtelytesti jäljittelee tosielämän tilannetta

Olipa kohtalo sitten totta tai ei, niin värähtelyjen maailma on täynnä sattumia. Kun lentokone lentää turbulenssissa tai auto ajaa sepelitietä, värähtelyä ei yksinkertaisesti ole mahdollista jäljitellä tietokoneella täydellisesti.

Miten sitten voidaan olla varmoja, ettei juuri pahimmalla tavalla vahingollinen sattumanvarainen värähtely saa lentokonetta tai autoa rikkoutumaan ennen aikojaan? Käytetään sattumanvaraista värähtelytestausta. Värähtelylaitteistomme on valmis suorittamaan tarkkojen parametrien mukaisia sattumanvaraisia värähtelykokeita. Sattumanvarainen värähtelytestaus testikappaleen rikkoutumiseen asti on paras tapa tunnistaa huomaamattomia heikkouksia ja suunnitteluvirheitä tuotteessa.

Tarkkuutta voidaan parannella lisäämällä testeihin tosielämästä mitattuja värähtelyjä, joita voimme tallentaa mm. meidän Observer loggereilla (Vibration Research). Asiakkaamme, jotka toimivat esimerkiksi ajoneuvojen valmistuksessa, ajavat testikierroksia erilaisissa maastoissa ja ympäristöissä ja keräävät ns. kenttädataa. Tämä tieto voidaan sitten purkaa loggerista ja siirtää täristinlaitteiston ohjaimeen (controlleri) ja tehdä testiohjelma jossa tämä kerätty data syötetään ulos ja ohjataan täristimeen joka tekee ns. random testauksen kerätystä datasta.

Sinimuotoinen värähtelytestaus (sine)

Sinimuotoisella värähtelyllä on siniaallon muoto. Täydellinen sinimuotoinen värähtely on harvinaista, mutta niiden avulla on helppoa löytää huomaamattomat resonanssitaajuudet laitteestasi. Resonoinnin eliminointi tarkoittaa mahdollisten ennenaikaisten tuotevikojen eliminointia.

Voit käyttää myös muuttuvaa sinimuotoista testausta: taajuus ja nopeus vaihtelevat, jolloin suunnitteluvirheet voidaan löytää paremmin. Jos tutkittavan osan käyttöympäriston värähtelyt tunnetaan hyvin, kuten moottoreissa, niin muuttuva sinimuotoinen testaus voi jatkua vaikka kuinka kauan, jotta saadaan selville osan elinikä moottorissa.

Shokkivärähtelytestaus (shock)

Jos tuotteesi tulee altistumaan shokeille, tarvitset shokkivärähtelytestausta. Tavanomaiset pudotuskokeet kertovat omaa kieltään tuotteesi kestävyydestä. Kuvittele puhelinvalmistaja, joka ei testaisi puhelimiaan putoamisen varalta!

Tuotteeseesi kiinnitetään antureita. Anturit kiinnitetään oikeisiin paikkoihin, jotta saadaan todenmukaista ja luotettavaa tietoa testien aikana.

Shokkivärähtelytestauksen innokkaimmat harrastajat ovat ihmisten käyttämien tavaroiden valmistajat. Ihmisillä kun on tapana pudottaa asioita. Aseet ja räjähteet testataan myös shokkien varalta huolellisesti, samoin raketit.

Ota yhteyttä