Värinmittaus ratkaisut

"Kyllä, koiratkin näkevät värejä, mutta eivät kuitenkaan samalla tavalla kuin me."

Värimittaukset mahdollistavat värien tarkastelun ihmissilmää tarkemmin. Silmä on hyvä väline värierojen havaitsemiseen tietyllä tasolla, mutta tuotantoa ajatellen silmämääräinen tarkastus ei välttämättä anna tarpeeksi tietoa värieron suuruudesta tai siitä, miten ko. värit eroavat toisistaan.

Spektrofotometrit mittaavat pintojen spektriominaisuuksia, jotka tarkoittavat sitä kuinka paljon valoa pinta heijastaa tai välittää kullakin aallonpituudella. Spektrofotometri on ainoa mittalaite, jolla voidaan eritellä päivänvalossa ja esimerkiksi hehkulampun valossa kuvatun pinnan erilaisuus.

Spektrofotometrin todellinen arvo on siinä, että se pystyy toimimaan densitometrinä ja/tai kolorimetrinä ja sen on laajemmin säädettävissä, kuin kumpikaan näistä. Yleisesti voidaan todeta, että spektrofotometri on värien mittauksen monikäyttöisin työkalu.

Värimittauksella paljon informaatiota

Väriä mitataan värimittarilla, joka antaa numeeriset arvot väreille. Yleisimmin käytettyjä väriarvoja ovat mm. L*a*b*. Kun värille mitataan arvot, eliminoidaan epämääräisyys värien kuvaamisesta. Samoin voidaan laskea eri mittausten värieroja.

Numeroarvoista nähdään värierojen suunnat, onko kyse vaaleuden muutoksesta värin pysyessä samana, vai onko värisävyssä eroa.

Värimittausratkaisumme

Värimittauslaitteemme tulevat Hunterlabilta. Hunterlab on jo pitkään tehnyt markkinoiden tarkimmat ja luotettavimmat mittalaitteet.

  • Käsikäyttöiset – kannettavat ja helppokäyttöiset.
  • Linjastomallit – reaaliaikaisia mittaustuloksia tuotantoprosessista suoraan

Tästä linkistä muutamia käyttökohteita ja sovelluksia ” sovellukset ”

Pöytämallistoamme:

Benchtop Spectrophotometers

 

ColorFlex EZ Coffee Spectrophotometer

UltraScan VIS Spectrophotometer

 

UUSI AEROS pöytämallin versio, lisätietoja klikkamalla tästä ” AEROS ”

 

Aeros Spectrophotometer

 

 

Kannettavat mallit

Portable Spectrophotometers

Online-versiot tuotannon prosessiin

On-Line Spectrophotometers

Vie laaduntarkkailu seuraavalle tasolle! Nämä spektrofotometrit mittaavat tuotantolinjaasi reaaliajassa ilman kontaktia tai tuotannon hidastuksia.

Tietoa värimittauksista ja väreistä

Tiesitkö, että sauva- ja tappisolut silmissäsi eivät sinänsä erota värejä? Ne vain lähettävät aivoihin hieman erilaista ärsytysviestiä riippuen niihin osuvan valon taajuudesta.

Yksinkertaisimmat värimittarit toimivat tähän tapaan: ne katsovat asioita punaisen, vihreän ja sinisen linssin läpi ja aistivat värit mekaanisella sensorilla. Käsikäyttöiset laitteet voivat mitata vain noin kahtakymmentä aallonpituutta kerrallaan. Tämä on helposti tarpeeksi tavanomaisiin mittauksiin, joissa erot väreissä ovat silmiinpistävät, mutta jos haluat huipputarkkoja tuloksia, tarvitset pöytämallin.

Kun haluat mitata pieniä muutoksia väreissä, tarvitset korkea väritarkkuuden, tai toisin sanoin värien syvyyden. Tämä saattaa kuulostaa oudolta, joten anna meidän auttaa. Tässä on kuva 32, 8 ja 2 bitin syvyisenä. Kuvat Wikipediasta.

Siistiä! 32bittiä syvyyttä.

No jaa. 8 bittiä syvyyttä.

Vain…2 bitin syvyys. Neljä väriä käytössä!

Ota yhteyttä