Suolasumukaapit

"Voimmeko olla täysin varmoja, että uusi automallimme ei ruostu takuuaikana?"

LabroTek Oy toimittaa Ascott  Analytical suolasumukaapit Suomeen. Olemme johtava suolasumukaappien toimittaja Suomessa.

Suolasumukaappi valmistajamme on Ascott Analytical. He ovat suunnitelleet ja valmistaneet suolasumukaappeja jo yli 32 vuoden ajan !

Suolasumukaappi asiakkaitamme ovat mm. valmistava teollisuus, viranomaiset sekä useat testauslaboratoriot.

Mielellämme kerromme referensseistämme, voimme myös käydä tutustumassa toimittamiimme Ascott suolasumukaappeihin asiakkaidemme luona erikseen.

Olemme toimittaneet Suomeen useita kymmeniä Ascott suolasumukaappeja.

Suolasumukaapeissa olevia testejä usein ohjataan tekemään erilaisten standardien mukaisesti mm:

” Neutraali ISO 9227/  ASTM B 117″ suolasumutesti ( jatkuva sumutus 5 % NaCl-liuoksella 35 C lämpötilassa ) Happamat suolasumutestit Proheesiotesti (1 h suolasumua, 1 h kuivausta) SFS-EN ISO, menetelmä VDA jne. Korroosio-olosuhteet voivat aiheuttaa ruostumista ja orgaanisten pinnoitteiden muutoksia ja irtoamisia. Maalipinnoitteisiin tehdään monesti myös keinotekoisesti naarmuja, jotta nähdään mitä maalipinnoitteelle tapahtuu naarmun ympärillä testiaikana ja jälkeen.

” CASS ” testit ovat vastaavia kuin neutraalisuolasumu testi, mutta tässä on lisätty suolaliuokseen myös kuparikloridia

( CuCl22H2O )

Muita testejä on lukuisia, riippuen vaadittavista standardeista. Näissä tapauksissa suolasumukaappi varustetaan vaadittavilla lisävarusteilla.

Tarjoamme kaikille myymillemme Ascott suolasumukaapeille huolto- ja tukipalvelut Suomessa.

Ascott suolasumukaappeja on saatavana erilaisilla sisätilavuuksilla tai asiakaskohtaisesti mittojen mukaan tehtynä.

UUSI pystymallinen lattiatilaa säästävä suolasumukaappi ( pyydä lisätietoja meiltä )

 • 450 litraa (suosittu koko )
 • 1000 litraa ( suosittu koko )
 • 1300 litraa ( suosittu koko )
 • 2000 litraa ( suosittu koko )
 • 2600 litraa ( muutamia toimitettu Suomeen tätä kokoa )
 • CorroFlex on huonekokoinen modulaarinen ja asiakkaan omienmittojen mukaan suunniteltava suolasumuhuone,  jossa testattavat kappaleet voivat painaa jopa yli 2000 kg ja olla hyvin korkeitakin. Esimerkki kuva alla.

 

Ascott suolasumukaappimme täyttävät mm. seuraavia standardeja :

 • ASTM 117, ISO 9227, ASTM G85, CCT-1, JASO 609, IEC 60068-2-52, ISO 11997,Ford CETP 00.00-L-467, Volvo VCS 1027,149 (ACT-1), Volvo VCS 1027,1449 (ACT-2), Volvo STD 423-0014, Volvo STD 1027,1375, ISO 16701, Scania STD 4319, TPJLR– 52-265  sekä useita muita standardeja.

Suolasumukaapeilla varusteista riippuen voidaan tehdä hyvin erilaisia testejä mm.

 • Suolasumukoe
 • Kosteuden tiivistymiskoe
 • SO2 kaasuannostelu
 • – 25 C / -45 C pakkastestaus
 • Liikkuvat suuttimet suolasumu seoksen oikeaan ruiskutukseen ( mm. Automotive, Volvon, ja Scania, Ford standardien vaatimukset )
 • Suolasumutestaus sekä syklinen ( cc ) suolasumutestaus
 • Kondenssitestaus

 

 

Varastostamme korkealaatuiset ( UKAS accredited ) suolasumukaappien testisuolat. Suolan kemiallinen sisältö on tarkkaan tiedossa, ja toimituksen yhteydessä toimitamme aineosista koosteen.

Pakkauskoko on 25 kg.

   

 

 

 

Muutamia ominaisuuksia:

Kaikki suolasumukaapit ovat varustettu runsailla varusteilla. Riippuen testitarpeesta/ tai standardista voidaan ne varustetaan standardien vaatimuksien mukaisilla varusteilla vielä erikseen.

Suolasumukaapeissa on vakiona kosketusnäyttö sekä mahdollisuus ohjata tai seurata testin etenemistä  verkon kautta. Tarjoamme tähän PC ohjelmiston halutessanne.

Suolasumukaapin kansi aukeaa kevyesti paineilma-avustuksen ansiosta. ( varusteena löytyy täysin pystyyn nouseva kansi ) jos isompia tai painavia kappaleita on tarvetta laskea kammioon esimerkiksi yläpuolella olevalla pilarinostimella tms.

Suolasumukaapin lattian kestoa voidaan tarpeen mukaan kasvattaa niin, että se kestää useita satojakiloja testikappaleen painoa.

Suolasumukaapit on varustettu pyörillä joten siirtäminen on helppoa. Suolaliuosta varten on olemassa eritilaavuudella olevia suolaliusostankkeja.

Suolasumukaappi tekee aina testiohjelman lopussa automaattisen puhdistuksen joka tapahtuu paineilmalla, jonka avulla poistaa suolasumukaapista testistä jääneen suolasumun ulos ennen kannen ( automaattista ) tai manuaalista avaamista.

Suolasumukaapin kansi voidaan tarvittaessa ohjelmoida sulkeutumaan sekä avautumaan automaattisesti jos testiohjelmassa toimintoa edellytetään.

Ole hyvä ja ota yhteyttä kun tarvitset suolasumukaappia !

 

Ota yhteyttä