Viskosimetrit ja Reometrit

Tunnetko tuotteesi viskositeetin ?

LabroTek Oy:n tarjoamat tarkat viskosimetri ja reometri ratkaisut:

Viskosimetri ja reometri toimittajamme on Euroopan markkinoilla jo hyvin tunnettu Lamy Rheology. Heillä on yli 60 vuoden kokemus viskosimetrien sekä reometrien suunnittelusta sekä valmistuksesta. Helppokäyttöiset, luotettavat viskosimetrit-  ja reometrit tarkkuutta vaativiin tuotekehityksen tai laadunhallinnan mittauksiin meiltä ! Nopeat toimitukset !

 

Viskosimetri ja reometri valikoimastamme ratkaisut mm. tuotekehitys- ja tutkimuslaboratorioiden sekä laadunvalvonnan vaativiin mittaustarpeisiin. Viskosimetri mallistostamme myös koulutus- ja opetuskäyttöön hyvin soveltuvat mallit.

Suomeen Lamy Rheologyn viskosimetrejä ja reometrejä olemme toimittaneet mm. seuraaville teollisuuden osa-alueille:

  • elintarvike
  • maalit-ja pinnoitteet
  • rakennusmateriaalit
  • kemikaalit, kosmetiikka
  • lääketeollisuus
  • biopolttoaineet
  • rengasteollisuus
  • kemikaaliteollisuus

 

Lamy Rheologyn ratkaisuilla täytetään kaikki tunnetut testaustandardit mm.  ISO, DIN, ASTM, BV, VANE, SV. Viskosimetreihin on saatavilla runsaasti erilaisia lisävarusteita. Mm. spindeleitä, lämpöhauteita joissa lämpötila-alueet aina pakkasesta korkeisiin lämpötiloihin saakka.

Pöytämallin viskosimetreissä on iso 7″ kosketusnäyttö. Laitteita voidaan käyttää suoraan kosketusnäytöstä jolloin kaikki mittausarvot ja tulokset tallentuvat laitteeseen, tai halutessasi siirtää PC:lle. Yleisimmät liitännät ovat USB, tai RS 232. Viskosimetriin voidaan halutessa kytkeä suoraan myös printteri/tulostin mm. etikettien tulostamista varten.

Teollusuuden prosessien valvontaan löytyy valikoimastamme omat mallit, jotka ovat kytkettävissä suoraan valmistus ja laadunvalvonta prosessiin realiakaista mittausta varten.

Viskosimetreissämme takuu on  vähintään 2 vuotta toimituksesta.

Alla muutamia esimerkkejä erilaisista viskosimetrien spindeleistä ( 316L stainless steel ) ja viskosimetreistämme. Kaikkia viskosimetrejä ei ole sivuillamme näkyvissä, joten otathan yhteyttä meihin kun olet etsimässä ratkaisua viskositeetin mittaukseen, me autamme oikean laitteiston valinnassa.

 

 

 

Alla olevien pöytämallien lisäksi löytyy myös teollisuuden tuotantoprosesseihin soveltuvat viskosimetri versiot. RM 100 sarja , kuvat alempana ( Industrial Viscometers ). Yleisesti lämpötilan mittaus viskosimetri laitteistolla on alueella – 20 °C…+ 300 °C  ( antureiden mittausalue – 50 °C…+ 300 °C), hieman laitekokoonpanosta riippuen.

 

 

                                      

 

Kannettavat viskosimetrit ovat helposti liikuteltavissa. Käytetettävissä mm. teollisuudessa olevien prosessien valvontaan.

 

       

 

Yleistä tietoa:

Viskositeetti kuvaa nesteen tai kaasun sisäistä kitkaa tietyssä lämpötilassa.  Se on aineen ominaisuuksissa fysikaalinen suure, johon vaikuttavat mm. lämpötila ja paine. Viskositeetin kyetään ymmärretään tarkemmin myös nesteen juoksevuus, mitä pienempi viskositeetti, sitä suurempi juoksevuus, eli alhaisempi viskositeetti jne.

Viskosimetrejä on useita erilaisia mm. rotaatio-, kapillaari- sekä joitaikin muita erillisiä mittaustapoja.

Kun mittaukset vaativat hieman järeämpiä työkaluja, silloin puhutaan reometreistä.

 

Ota yhteyttä