Viskosimetrit ja Reometrit

Tunnetko tuotteesi viskositeetin ?

LabroTek Oy tarjoaa Lamy Rheologyn viskosimetrit sekä reometrit:

Viskosimetri ja reometri toimittajamme on Lamy Rheology.  Lamy Rheologylla on yli 60 vuoden kokemus viskosimetrien sekä reometrien suunnittelusta sekä valmistamisesta.

 

Viskosimetri ja reometri valikoimastamme ratkaisut mm. tuotekehitys- ja tutkimuslaboratorioiden sekä laadunvalvonnan vaativiin mittaustarpeisiin.

Viskosimetri mallistostamme myös koulutus- ja opetuskäyttöön hyvin soveltuvat mallit.

Viskosimetrit voidaan varustaa lämmitys ja jäähdytys varusteilla, jolloin mittauksia voidaan suorittaa erilaisissa lämpötila olosuhteissa.

Suomessa Lamy Rheologyn ratkaisuita olemme toimittaneet  kymmeniä mm. seuraaville teollisuuden aloille:

  • elintarviketeollisuus
  • maalit-ja pinnoitteet
  • rakennusmateriaalit
  • kemikaalit, kosmetiikka
  • lääketeollisuus
  • biopolttoaineet
  • rengasteollisuus
  • kemikaaliteollisuus

 

Lamy Rheologyn ratkaisut täyttävät hyvin standardeja mm.  ISO, DIN, ASTM, BV, VANE, SV.

Viskosimetreihin on saatavilla runsaasti erilaisia lisävarusteita. Mm. spindeleitä, lämpöhauteita joissa lämpötila-alueet aina pakkasesta korkeisiin lämpötiloihin saakka.

Pöytämallin viskosimetreissä on iso 7″ kosketusnäyttö. Laitteita voidaan käyttää suoraan kosketusnäytöstä jolloin kaikki mittausarvot ja tulokset tallentuvat laitteeseen, tai halutessasi siirtää ne PC:lle.

Yleisimmät liitännät ovat USB, tai Ethernet. Viskosimetriin voidaan tarpeen mukaan liittää myös printteri/tulostin mm. etikettien tulostamista varten.

Teollisuuden prosessien valvontaan valikoimastamme  löytyvät mallit, jotka ovat kytkettävissä suoraan tuotanto ja laadunvalvonta prosessiin reaaliakaisia mittauksia varten.

Viskosimetreissämme takuu on vähintään 2 vuotta.

Alla muutamia esimerkkejä erilaisista viskosimetrien spindeleistä ja viskosimetreistämme. Kun kun olet etsimässä ratkaisua viskositeetin mittaukseen, me autamme oikean laitteiston valinnassa.

 

 

 

Pöytämallien lisäksi löytyy myös teollisuuden realiaikaisiin tuotantoprosesseihin soveltuvat online viskosimetrit. Mm. RM 100 sarja ( kuvat alempana  )

 

 

                                      

 

Kannettavat viskosimetrit sopivat hyvin teollisuudessa olevien prosessien reaaliaikaisiin mittauksiin.

 

       

 

Yleistä tietoa:

Viskositeetti kuvaa nesteen tai kaasun sisäistä kitkaa tietyssä lämpötilassa.  Se on aineen ominaisuuksissa fysikaalinen suure, johon vaikuttavat mm. lämpötila ja paine. Viskositeetin kyetään ymmärretään tarkemmin myös nesteen juoksevuus, mitä pienempi viskositeetti, sitä suurempi juoksevuus, eli alhaisempi viskositeetti jne.

Viskosimetrejä on useita erilaisia mm. rotaatio-, kapillaari- sekä joitaikin muita erillisiä mittaustapoja.

Kun mittaukset vaativat hieman järeämpiä työkaluja, silloin puhutaan reometreistä.

 

Ota yhteyttä